Eventyret om Revserpoeten

Del 2

Grafikeren

Jeg er med i en række forskellige netværker for forfattere, bl.a. netværket NewPub. Herigennem kom jeg i kontakt med en grafiker, der arbejdede sammen med et trykkeri og dermed kunne hjælpe mig med at udføre alt det praktiske, fra mine ubehjælpsomme word-dokumenter til færdigt produkt. Jeg besøgte Wouter van Dam, der præsenterede mig for alt det, han kunne lave. Det var spændende at se de mange muligheder. Det var her, jeg flyttede mig i retning af, at jeg måske ville lave en ”rigtig” udgivelse med ISBN nr.

Tegneren

Nu, da revserbogen sandsynligvis skulle være en ”rigtig” udgivelse, faldt det mig ind, at det kunne være sjovt med nogle små illustrationer til teksterne. Og her var jeg superheldig. En god veninde af mig er en dygtig maler og satte mig i forbindelse med en dame, der kunne lave de herligste og mest finurlige tegninger, lige i den stil, jeg gerne ville have.

Vi fik et fint og herligt samarbejde, Lise og jeg. Jeg sendte hende løbende digte, som hun fortolkede med sin skønne streg. At åbne de filer, hun sendte til mig, var som at åbne lågerne i en julekalender; sjovt og spændende hver gang.

Jeg var og er vild med Lises tegninger og den måde, hvorpå hun fortolker mine tekster. Meget ofte tænkte jeg: mon Lise har været inde i mit hoved?

Tegning til digtet MIT SKØRE DIGTERHOVED (inspiration Morten Ellemose)

Genren

Nu havde jeg altså efterhånden fået samlet en hel del materiale til min digtsamling. Så var det lige det – hvad var det lige for en genre? Jeg mener så absolut, jeg bevæger mig i jordhøjde, men jeg syntes dog alligevel, det måtte hedde noget. Var det poesi? tjah, måske. Det var da i hvert fald revseri. Sprunget ud af verden omkring mig og tilsat en god del ironi. Så hvad kunne det hedde andet end:

Samtids-ironisk revserpoesi

I denne sammenhæng jeg nævne er af mine sande helte, nemlig PIET HEIN – ingen har sagt det klogere end han:

”Den, der kun tager spøg for spøg og alvor kun alvorligt… ”

Revserpoesi læses således bedst med ”dobbeltslebne” briller; De indeholder såvel humor som alvor og har til hensigt at underholde og skabe stof til eftertanke

Et logo måtte der til

Samtids-ironisk revserpoesi var – og er – altså helt sin egen genre. Og hvad er en sådan uden et logo? Jeg havde både tanker og ideer til, hvordan en revserpoet måtte se ud, men det der med selv at kreere figuren, var ikke lige noget, jeg kunne hitte ud af. Så jeg måtte forklare mig i detaljerede vendinger til en, der var kyndig udi den slags – og søreme om ikke Jesper Hintze fangede det billede, jeg havde i hovedet.

Revserpoeten kom til verden. Personligt er jeg vild med den lille, finurlige rad, der har et væld af ansigtsudtryk.

Færdig bog

Nu er alle disse ingredienser så forenet i digtsamlingen Revserpoetens LIVSFILOSOFI I LOMMEFORMAT

Ikke alene føles det godt at stå med det færdige produkt i hånden – det har også været en både lærerig og sjov proces fra start til slut.

Layout og grafik: Wouter van Dam

Stor tak til

Jeg skylder alle, der har deltaget undervejs stor tak for samarbejdet, det har været fantastisk. Lise Beck Andersen for de skønne tegninger, Jesper Hintze for at give Revserpoeten liv, Wouter van Dam for omslag og produktion.

Men uden Forfatterskabets Skriveskole, hvis finurlige skriveøvelse sparkede min slumrende digtersjæl i gang, var Revserpoeten måske aldrig blevet til. Derfor stor tak til jer, Søren og Morten Ellemose. Tak til Morten for inspiration til digtet: MIT SKØRE DIGTERHOVED.

Og tusind tak til Søren for at kigge med på sidelinjen omkring opsætning og layout – og ikke mindst for en fin kommentar til bogen, der varmer langt ind i forfattersjælen.

 

Køb Revserpoetens

LIVSFILOSOFI I                                                                                                                                                                         LOMMEFORMAT