KÆRE LÆSER – KÆRE DIG

Dette er en personlig invitation til dig fra mig

Jeg vil gerne invitere dig indenfor i mit univers.

Såvel mit forfatterunivers som mit personlige univers.

Disse to er nemlig ikke to vidt forskellige størrelser, men glider ofte ind over hinanden.

Den, som ikke forventer en million læsere, bør ikke skrive en linje”

Ordene er et citat af Goethe

Så mange læsere kan være et formål med at fordybe sig i skriveri.

Der findes givetvis et væld af forskellige årsager til, at forfattere skriver, både ovenstående og alle mulige andre – og jeg kan naturligvis kun tale for mig selv.

Det er naturligvis en stor glæde at blive læst – men foruden glæden ved at fordybe mig og skabe en fortælling, ville jeg aldrig få skrevet en linje.

At skrive er min sande, livslange kærlighed – den er altid nær, den svigter aldrig og dør aldrig”

Ordene er mine – i al beskedenhed. Det er sådan, det er for mig. Det er min passion, der driver værket.

… selv om jeg selvfølgelig bliver glad langt ind i forfattersjælen, når nogen omtaler mine skriverier positivt – får en god læseoplevelse, måske fanger mit budskab – eller et helt andet.

Jeg læser selv rigtigt meget. Alt muligt. Der er mange ting, der afgør, hvorvidt jeg bliver optaget af en bog.

En af disse overskygger imidlertid alt andet. Jeg må og skal kunne mærke den eller de personer, der skildres i fortællingen. Personer skal leve – ellers kommer jeg let til at mangle noget.

Derfor har jeg et stærkt fokus på personer, når jeg skriver.

Ligesom jeg holder mest af at læse om karakterer, der er lidt ”skæve” og skiller sig ud fra mængden, holder jeg også mest af at beskrive sådanne.

Min hovedperson

BEATE SEJER LARSSON

fylder meget i mit univers. Hun har levet i mig, fra den dag, jeg begyndte at skrive bind 1 i serien – eller længere endnu.

For selv om Beate er en fiktiv karakter, vokset frem af min fantasi, er hun også mig – en afspejling af den, der er mig, i fragmenterede komponenter, hvor nogle træder tydeligere frem end andre. I Tanker, følelser, oplevelser, på godt og ondt. Hun er ikke en kopi, ikke autentisk – men mennesker, der mener at kende mig, ville givetvis kunne lære så meget mere om mig ved at lære Beate at kende.