At skrive er min sande, livslange kærlighed…
Birgitte Abdel

Birgitte Abdel – Digter og fortæller | Birgitte Abdel

Mit udgangspunkt – lidt om den, der er mig

Jeg elsker ord – ord er min passion.

Fordi ord kan så utrolig meget. De kan kombineres og kastes rundt med i en uendelighed og udtrykke snart det ene, snart det andet. Ord er det redskab, med hvilket vi hver især kan danne fortællingen om os selv og vore liv.

Uden ord kunne vi ikke dele vore tanker og følelser med andre.

Særligt holder jeg af det skrevne ord. Jeg elsker at læse, og jeg elsker at skrive.

Jeg skriver om hvad som helst, der falder mig ind. Stort som småt. Hvad som helst, der vækker tanker og følelser i mig.

Det er min overbevisning, at vi alle bør forholde os til livet omkring os – undren og refleksion er det, der bringer os videre i alle henseender. Uden undren og refleksion ville mange “sandheder” forblive statiske, uimodsagte  størrelser.

Nogle sandheder er fakta, der ikke kan rokkes ved – man kan jo ikke fornægte videnskaben.

Alligevel findes der mange sandheder, der udkommer i et væld af udgaver, alt afhængigt af vort perspektiv. Det er jo det, der er med til at gøre livet spændende.

Digte Livsfilosofi illustration

Illustrationen her er fra digtsamlingen LIVSFILOSOFI I LOMMEFORMAT

og hører til digtet: Mit skøre digterhoved

Tegnet af Lise Beck Andersen

“Undren er begyndelsen til visdom”

Sokrates

Mange – vist nok de fleste – af mine digte har et afsæt i undren.

Jeg er skabt med en ubændig trang til at undres og sætte spørgsmålstegn ved både stort og småt, jeg støder på. Møgirriterende, vil nogen nok synes, men ikke desto mindre er det sådan, det er. 

Eksempelvis kaldtes digtene i bogen LIVSFILOSOFI I LOMMEFORMAT oprindeligt  samfunds-ironisk revser-poesi.

Det skyldes, at det er netop det, de er – en ironisk forholden sig til samfundet.

De er blevet til ud fra en såvel en kritisk som kærlig indfaldsvinkel…. og har til hensigt at underholde, og måske give stof til eftertanke. Og undren.

Philosofus

Philosofus udtrykker sig i korte, småskøre og somme tider småskæve rim – gruk, om man vil. De handler om livet, som det kan være for dig og mig og alle andre.

For sjov, for alvor, for lidt af hvert – men først og fremmest for underholning…

…og en lille smule til eftertanke.

Philosofus.Hjemmeside

Fordybelse og fortælling

Uddrag af min BLOG -intro

Som ganske ung havde jeg en drøm om at blive journalist. At jeg ikke blev det, er nok godt det samme – Af natur er jeg introvert og eftertænksom og jeg forestiller mig, at en person jeg skulle interviewe, ville være over alle bjerge, længe før jeg havde fået formuleret et spørgsmål. Næppe særlig hensigtsmæssigt.

Imidlertid har jeg heldigvis kunnet bruge min trang til at fordybe mig i menneskers  fortællinger i det arbejde, jeg valgte; Jeg har været ansat i psykiatrien i mere end 30 år. I skrivende stund er jeg uden arbejde, da der er opstået udfordringer i mit liv, der gør at jeg må finde nye veje og forsøge at se nye muligheder.

Dog er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg fortsat vil beskæftige mig med psykiatri  på en eller anden måde.

Jeg har ikke helt undladt at forfølge min trang til at skrive; De seneste 7-8 år har jeg været fritidsforfatter. De bøger og digte, jeg har skrevet, har ikke kun til hensigt at fortælle en historie, men har tillige et afsæt i min trang til at udtrykke en holdning.

Læs den fulde intro tekst HER.

Du kan følge med og læse mere i min BLOG 

Forfatter og digter Birgitte Abdel står bag krimiserien BEATE SEJER LARSSON, og er en digter og fortæller i en blanding mellem den fiktive og autentiske genre.

De hidtil to første bind af krimiserien om Beate Sejr Larsson  KADAVERET PÅ KLOSTERBAKKEN  og FREMMED FJENDE er udgivet af Forlaget Forfatterskabet

Scroll til toppen