LIVSFILOSOFI I LOMMEFORMAT

PHILOSOFUS

FØLELSESREGISTERET

Birgitte Abdel – Digter og fortæller | Birgitte Abdel

Mit udgangspunkt – lidt om den, der er mig

Jeg elsker ord – ganske enkelt. Fordi ord kan så utrolig meget. De kan kombineres og kastes rundt med i en uendelighed og udtrykke snart det ene, snart det andet. Ord er det redskab, med hvilket vi hver især kan danne fortællingen om os selv og vore liv.

Uden ord kunne vi ikke dele vore tanker og følelser med andre.

Særligt holder jeg af det skrevne ord. Jeg elsker at læse, og jeg elsker at skrive.

Jeg skriver om hvad som helst, der falder mig ind. Stort som småt. Hvad som helst, der vækker tanker og følelser i mig.

Det er min overbevisning, at vi alle bør forholde os til livet omkring os – undren og refleksion er det, der bringer os videre i alle henseender. Uden undren og refleksion ville mange “sandheder” forblive statiske, uimodsagte  størrelser.

Nogle sandheder er fakta, der ikke kan rokkes ved – man kan jo ikke fornægte videnskaben.

Alligevel findes der mange sandheder, der udkommer i et væld af udgaver, alt afhængigt af vort perspektiv. Det er jo det, der er med til at gøre livet spændende.

Digte Livsfilosofi illustration

Illustration fra digtsamlingen LIVSFILOSOFI I LOMMEFORMAT,

Tegnet af Lise Beck Andersen

“Undren er begyndelsen til visdom”

Sokrates

Mange af mine digte har et afsæt i undren. Eksempelvis kaldtes digtene i LIVSFILOSOFI I LOMMEFORMAT oprindeligt  samfunds-ironisk revser-poesi. Disse digte er en kritisk, men absolut kærlig forholden sig til livet, som det leves af dig og mig. 

For sjov, for alvor, for lidt af hvert – men mest af alt for underholdning

… og en lille smule for at give stof til eftertanke – og måske undren…

Fordybelse og fortælling

Uddrag af min BLOG -intro

Som ganske ung havde jeg en drøm om at blive journalist. At jeg ikke blev det, er nok godt det samme – Af natur er jeg introvert og eftertænksom og jeg forestiller mig, at en person jeg skulle interviewe, ville være over alle bjerge, længe før jeg havde fået formuleret et spørgsmål. Næppe særlig hensigtsmæssigt.

Imidlertid har jeg heldigvis kunnet bruge min trang til at fordybe mig i menneskers  fortællinger i det arbejde, jeg valgte; Jeg har været ansat i psykiatrien i mere end 30 år. I skrivende stund er jeg uden arbejde, da der er opstået udfordringer i mit liv, der gør at jeg må finde nye veje og forsøge at se nye muligheder.

Dog er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg fortsat vil beskæftige mig med psykiatri  på en eller anden måde.

Jeg har ikke helt undladt at forfølge min trang til at skrive; De seneste 7-8 år har jeg været fritidsforfatter. De bøger og digte, jeg har skrevet, har ikke kun til hensigt at fortælle en historie, men har tillige et afsæt i min trang til at udtrykke en holdning.

Læs den fulde intro tekst HER.

Du kan følge med og læse mere i min BLOG 

Forfatter og digter Birgitte Abdel står bag krimiserien BEATE SEJER LARSSON, og er en digter og fortæller i en blanding mellem den fiktive og autentiske genre.

Du er velkommen til at se og købe bøgerne her: KADAVERET PÅ KLOSTERBAKKEN. og FREMMED FJENDE