OM BIRGITTE ABDEL

Forfatter og samtids-ironisk revser-poet

Jeg er født i 1963 i København og har boet det meste af mit liv i på Københavns Vestegn, fraset et par små afstikkere. Nu bor jeg i Egebjerg, i udkanten af Ballerup, et fredeligt og rart område ikke langt fra Hareskoven.

Jeg har altid været optaget af fortællingen. Alt, hvad der opstår i fantasiens verden. I skolen elskede jeg dansk og fandt stor fornøjelse i at skrive danske stile – omtrent om hvad som helst. Jeg drømte om at blive forfatter og da jeg var 12 år, skrev jeg på min fars gamle Remington skrivemaskine børnebogen GRUMLEBYS SKRÆK – stærkt inspireret af en min barndoms helte, Ole Lund Kirkegaard. Bogen ”udkom” i et oplag på 10 styks, møjsommeligt kopieret og klistret sammen af min far – vi var i en tid, hvor den teknologi, vi kender i dag var science fiction.

Min første udgivelse

Som voksen skrev jeg for en hel del år siden LIGESOM SÅ MANGE ANDRE – en bog om en ung kvindes skæbne i misbrug og prostitution. Dette manus havnede hos et par konsulenter på Gyldendahl, der udtalte sig vidt forskelligt, men dog mente, der var et potentiale.

Hvad der end måtte have været af muligheder for mit skriveri, traf jeg imidlertid nogle valg, der førte mig i en anden retning; Jeg havde i flere år tænkt på at blive journalist, men endte i 1983 på sygeplejeuddannelsen – en beslutning, jeg dengang ville have haft svært ved at redegøre for, men som jeg aldrig siden har fortrudt. Jeg har efterhånden arbejdet 30 år i psykiatrien og altid været meget glad for det. Det giver så uendelig meget at være i tæt kontakt med mange forskellige mennesker, være vidne til hver deres unikke historie.

Skriver om mennesker og unikke historier

For det er jo sådan det er – ethvert menneske har sin helt egen unikke historie. Ofte langt mere fængende og fascinerende end de historier, vi møder i fiktionens verden.

Ikke desto mindre har mit behov for at fordybe mig i fortællinger, jeg selv skaber, altid trængt sig på. Og de sidste 5-6 år har jeg gradvist fået mere tid og overskud til netop denne fordybelse. For mig er det altafgørende at kunne finde ro og rum til at være i historiens univers sammen med de personer, jeg skriver om – personskildringen er meget central for mig – personerne skal leve!

Det er dette univers, jeg så gerne vil dele med alle jer … Netop nu er det journalisten Beate Sejer Larsson, efterforskeren Steinar Knutsson og hans franske bulldog, Hildur, der fylder…